top of page

02

לו"ז

ברכות ודברי פתיחה

17:30-17:45

מרחבי שיתוף ידע - מורים משתפים יזמות וחדשנות בימי הקורונה

17:45-19:10

סיכום אינטראקטיבי

19:10-19:30

הכניסה להרצאות תתבצע דרך אתר זה.

לו"ז

מחכים לראותכם!

מורי רשת עמל בוגרי מעבדת חדשנות תש"פ

ברכות

ודברי פתיחה

מרחב לימודי ב'

מרחב לימודי א'

ליודמילה בריסקמן

רכזת תקשוב ומדעים ומורה לביולוגיה בביה"ס הייטק ואומנויות ע"ש שמעון פרס, מפתחת ומובילה תהליכי למידה חדשניים בינתחומיים משולבי טכנולוגיה בביה"ס.

לודה.jpg

מרחוק או מקרוב - פדגוגיה היברידית אישית עד אליך

כיצד יוצרים פדגוגיה היברידית אישית? הפתרון עושה שימוש בשיטות של Blended Learning (למידה מעורבת), בשיטת הסבב, שעונה על צרכים אישיים של תלמידים ומציעה גוון במתודות למידה. בתוך המודל יש היבטים של למידה בשיטת כיתה הפוכה, שילוב מיומנויות למידה ודגש על הגברת האחריות האישית של הלומד ללמידה. 

אלעד בכמן

רכז שכבה י"ב, מחנך כיתת חשמל, מורה לאנגלית בביה"ס הרב-תחומי עמל הולץ חה"א.  הקים להקה בית ספרית הקרויה "פרחי הולץ".

אלעד בכמן.jpg

ניהול דינמי במציאות משתנה

למידה היברידית משולבת - כיצד?

במקביל ללימודים פרונטליים בכיתות, מתרחשת למידה מקוונת מקבילה בהתאם למערכת השעות הכיתתית. כך שהתלמידים שבביה"ס ואלו שבבית לומדים במקביל את אותו החומר לפי מערכת השעות שלהם.

מיכל פרטנר

רכזת תקשוב, מורה לאנגלית בבית ספר מח"ט עמל טבריה לנוער בסיכון. מסיימת תואר שני בפדגוגיה דיגיטלית, מורה כבר 30 שנה, חרדית, אמא ל-11 ילדים.

מיכל פרטנר.JPG

מרחב למידה דיגיטלי מרחוק לבחינת הבגרות באנגלית 3 יח"ל

איך לאפשר לתלמידים מבית ספר לנוער בסיכון להשלים מרחוק, או מקרוב, את יחידת הלימוד לבגרות בספרות אנגלית, תוך דילוג מעל הפער הדיגיטלי מרמה ראשונה, והעדר מחשב? איך לפרוץ את גבולות הזמן והמקום ולאפשר מודולריות ושיתופיות? איך לספק מרחב למידה דיגיטלי שכולל קישורים אינטראקטיביים רלוונטיים לחומרי הלימוד, טקסטים ופעילויות דיגיטליות רלוונטיות, קצרות, ממוקדות, מבוססות הצלחה? איך לאפשר למידה רב-חושית עשירה במדיה שאמורה להעלות את רמת העניין וההבנה של הלומדים, ומתייחסת ליכולת ההבנה של התלמיד ולתחומי העניין שלו. המרחב שפיתחתי מכוון למענה על כל האתגרים הללו.

ענבל בר זאב

רכזת מגמת תקשורת וחברה בביה"ס הרב-
תחומי עמל רמות ב"ש. מורה לתקשורת עיונית ולהפקות קולנוע. מדריכת מחוז דרום מטעם הפיקוח על המגמה.

ענבל בר זאב.jpg

גבולות גמישים

כיצד מגישים לבגרות 57 תלמידים, בלי לפגוש אותם פנים אל פנים? כיצד גורמים לתלמידים להתחבר ללמידה מרחוק בשעות הבוקר, בעיקר כשחלקם ניצלו את הסגר כדי לעבוד בעבודות חיוניות (בסופר, לדוגמה)?

מצאנו פתרון, שכולל קצת הגמשה של הגבולות, אותו אני מציעה ליישם גם בשגרה.

ד״ר אלה קדמי

מחנכת, מורה למדעים ביולוגיה וביוטכנולוגיה, 
רכזת מצויינות ומגמת הביוטכנולוגיה בביה"ס עמל הרב תחומי עמק חרוד. כותבת תוכניות לימודים ומעבירה השתלמויות למורים.

אלה קדמי.png

מדליקים את הניצוץ: שיטות לייצר ולשמר סקרנות ועניין בלמידה

המורה נדרש בין לילה לשנות את דרך ההוראה, והאמצעי החשוב ביותר - הקשר האישי, באמצעותו הוא יכול לעתים קרובות לגייס את התלמידים ללמידה נלקח לו. איך מגייסים ללמידה מרחוק? יוצרים סקרנות, מוטיבציה ותשוקה ללמידה. איך מגיעים למצב שהתלמידים מבקשים עוד שיעור בזום? עוד הרצאה? לדעת ולרצות לחקור נושא חדש? בהרצאה זו אנסה לתת מספר כלים שימושיים שעבדו עבורנו בביה"ס, ואולי יעזרו גם לכם לראות את הניצוץ בעיני התלמידים.

מאידה נאסר

רכזת מדידה והערכה, מובילה את החדשנות בביה"ס הרב-תחומי עמל ע"ש איברהים קאסם טירה. מורה מזה 29 שנה, מדריכה ארצית לכימיה ומנחת השתלמויות במט"ח.

מאידה.png

דיבור בקהל

היכולת לדבר לפני קהל היא מיומנות חיונית לכל אדם, וחשיבותה הולכת וגדלה בעידן של תקשורת פתוחה, רשתות חברתיות ותהליכי גלובליזציה.

מיומנות הדיבור בציבור כרוכה במידה רבה בממד אישיותי של ביטחון עצמי בעמידה מול קהל ובחוסן נפשי בהתמודדות עם ביקורת ועם עמדות שונות. יש חשיבות לתמוך בתלמידים, במיוחד בצעירים שבהם, כדי להוביל לחיזוק הביטחון והחוסן הנפשי שלהם.

אביטל פרח

רכזת אנגלית, רכזת קשרי קהילה, רכזת יזמות במח"ט פסגות עמל נהריה. מורה ליוגה ומאמנת אישית.

אביטל פרח.jpg

יזמות וחדשנות כפלטפורמה לזינוק בקרב נוער מאתגר

בזכות תכנית מובנית וחווייתית הפכו לימודי היזמות והחדשנות לחלק משגרת בית בספר וסחפו רבים מהתלמידים להתאמץ ולהגיע למיזמים מרשימים, תוך שיתוף מנטורים בוגרים מקרב תלמידי ביה"ס ובשיתוף הקהילה. בשורה התחתונה - התלמידים יודעים כי יש לאן לשאוף ואין גבול לחלומות.

דברי סיכום

מרחב לימודי א׳
מרחב לימודי ב׳
דברי פתיחה
דברי סיכום
bottom of page